Recept
Gebakken knolselderij
Ingrediënten
1 knolselderij
4 eetlepels olie
1 ui in dunne plakken gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel kerrie-poeder
1 flinke eetlepel fijngesneden peterselie.
Bereidingswijze
- Schil en was de knol, droog hem af en snijd er dan plakken van ongeveer een halve cm dik van
- Verhit 3 tot 4 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan (voor meer personen 2 pannen)
- Leg de plakken erin en laat ze op een hoog vuur lichtbruin worden
- Doe dan de ui erbij, doe een deksel op de pan en draai het gas laag
- Laat de knolselderij in 15-20 minuten zachtjes gaar stoven; ze moet zacht worden maar toch nog ‘beet’ hebben
- Strooi het zout en de kerriepoeder erop
- Deksel van de pan en vuur weer hoog alles nog even opbakken
- Doe alles in een verwarmde schaal en strooi de peterselie erover
- Eet er gekookte aardappelen en b.v. gebakken saucijzen bij.