De Moestuin

Recept

Engeland: Eliza Acton’s tomatensoep

Ingrediënten

Zes tomaten

2 uien

1 prei

2 takjes bladselderij

takje tijm

50 gr. champignons

1 citroen

1 liter bouillon

1 ei

slagroom,

zwarte peper.

 

Bereidingswijze

  • Hak uien, prei, de champignons, selderij en thijm in kleine stukjes en laat zachtjes sudderen op een laag vuur, in een beetje gesmolten boter
  • Roer af en toe om
  • Snijd de tomaten in plakjes en voeg ze na 15 minuten bij de andere groenten
  • Daarna het sap van een citroen erbij en eventueel een halve eetlepel geraspte citroenschil (dat kunt u met ‘onze’ citroenen veilig doen!)
  • Strooi een paar lepels bloem over het mengsel om de soep te binden
  • Roer goed door en voeg dan de bouillon toe
  • Laat 40 minuten sudderen
  • Schenk daarna de bouillon door een zeef in een andere pan en pureer het groentemengsel
  • Klop 1 eierdooier met 1 eetlepel slagroom, en roer dat door de soep als het vuur uit is
  • Naar believen zwarte peper toevoegen.