Recept
Engeland: Eliza Acton’s tomatensoep
Ingrediënten
Zes tomaten
2 uien
1 prei
2 takjes bladselderij
takje tijm
50 gr. champignons
1 citroen
1 liter bouillon
1 ei
slagroom,
zwarte peper.
Bereidingswijze
- Hak uien, prei, de champignons, selderij en thijm in kleine stukjes en laat zachtjes sudderen op een laag vuur, in een beetje gesmolten boter
- Roer af en toe om
- Snijd de tomaten in plakjes en voeg ze na 15 minuten bij de andere groenten
- Daarna het sap van een citroen erbij en eventueel een halve eetlepel geraspte citroenschil (dat kunt u met ‘onze’ citroenen veilig doen!)
- Strooi een paar lepels bloem over het mengsel om de soep te binden
- Roer goed door en voeg dan de bouillon toe
- Laat 40 minuten sudderen
- Schenk daarna de bouillon door een zeef in een andere pan en pureer het groentemengsel
- Klop 1 eierdooier met 1 eetlepel slagroom, en roer dat door de soep als het vuur uit is
- Naar believen zwarte peper toevoegen.