Recept
Crostini Verdura
Ingrediënten
Ciabatta
3 tomaten
bosje rucola
bosuitje
olijfolie
50 gr. verse geitenkaas.
Bereidingswijze
- Snijd een ciabatta (brood) in vier stukken ter grootte van een boterham
- Halveer elk stuk in de lengte-richting
- Rooster de 8 plakken brood goudbruin in een voorverwarmde grill (40 sec; blijf erbij !)
- Koop ontvelde tomaten, of ontvel 3 stevige, middelgrote tomaten door ze in kokend water te leggen tot het vel openbarst. Haal vel en pitjes weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes
- Snijd een bosuitje in dunne ringen
- Schep ui en tomaat door elkaar en schep er een eetlepel olijfolieen een scheutje azijn doorheen (het lekkerst is balsamico maar een andere milde mag ook)
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Besprenkel de toastjes met nog wat olijfolie (2 eetlepels)
- Leg de rucola-blaadjes op de toastjes, schep het tomatenmengsel erop, en sprenkel daar fijn verkruimelde verse geitenkaas overheen.