Recept
Chinese koolstamppot met walnootgremolata
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 kg. aardappelen
- zout
- 400 gr. chinese kool
- 100 gr. gerookte spek of bacon in plakjes
- 50 gr. walnoten
- 125 gr. witbroodkruim
- 50 gr. boter
- 1,5 eetl. gehakte peterselie
- ½ eetl. citroenrasp
- versgemalen peper
- 1 dl. melk
- 1 eetl. kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Aardappelen koken. Kool en spek in smalle repen snijden. De walnoten fijnhakken.
2. Spek bakken in een koekenpan, broodkruim en boter toevoegen en dit lichtbruin en krokant bakken.
3. Peterselie, citroenrasp en walnoten erdoorheen roeren.
4. Aardappelpuree maken met de aardappelen, melk, peper en kerriepoeder. Chinese kool erbij en goed doorwarmen.
5. Serveer de walnootgremolata over de stamppot.
Tip: ook erg lekker met kleine blokjes kaas door de stamppot!