Recept
Broccoli-ansjovispasta
Benodigdheden
- 350 gr. pasta (bv. Penne of pipe rigate)
- 300 gr. broccoli
- 1 blikje ansjovisfilet
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- zeezout
Bereidingswijze
1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de steeltjes en snij deze in dunne plakjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
2. Verhit in een royale koekenpan met stevige bodem een flinke laag olijfolie. Voeg daaraan de fijngesnipperde knoflook en ansjovisfilets toe. Laat ong. 10-15 minuten op laag vuur zachtjes smoren, net zo lang tot de ansjovis als het ware in de olie is opgelost.
3. Breng ruim water met een handje zeezout aan de kook. Voeg daaraan de penne toe en kook al dente (beetgaar).
4. Laat de broccoli de laatste 2-3 minuten meekoken. Giet de pasta samen met de broccoli af en laat in een vergiet uitlekken.
5. Doe terug in de pan en voeg er het olijfolie-ansjovismengsel aan toe. Goed mengen en in diepe borden serveren.
Lekker met een glas droge italiaanse wijn. Bijvoorbeeld een Soave.