De Moestuin

Recept

Aspergetaart

Benodigdheden

-          250 gr. bladerdeeg uit koeling of diepvries

-          1 kg. gare asperges

-          100 gr. bakbacon

-          75 gr. geraspte kaas

-          3 eieren

-          1/8 l. room of melk

-          peper

 

Bereidingswijze

1.      rol het deeg zeer dun uit en bekleed er een ronde vorm mee van ca. 24 cm doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem.

2.      Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snij ze in stukjes van ca. 5 cm lang.

3.      Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas.

4.      Klop de eieren los met de room of melk en wat peper. Giet dit op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas.

5.      Bak de taart in een voorverwarmde oven op 220 graden in 40 minuten.