Recept
Asperges met mousselinesaus
Benodigdheden
- 1 ½ kg. asperges
- zout
- 200 gr. boter
- 2 eidooiers
- 2 theel. azijn
- 2 eetl. water
- enkele peperkorrels
- sap van ½ citroen
- ½ dl slagroom
Bereidingswijze
1. Schil de asperges, snij het onderste stukje weg en was ze. Breng ruim water met zout aan de kook en leg de asperges erin. Kook ze gaar. Maak in die tijd de saus.
2. Doe azijn en water in een klein pannetje en doe de peperkorrels erbij. Laat tot de helft inkoken en zeef het vocht dan.
3. Klop de eidooiers los met een beetje water en klop er in een klein straaltje het vocht bij. Doe alles in een kom en zet die in een pan met zacht kokend water. Blijf kloppen tot de saus is gebonden. Klop er dan in een klein straaltje citroensap bij.
4. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is evenals de room. Klop met kleine vlokjes tegelijk de boter door de saus en daarna in een klein straaltje de slagroom. Breng op smaak met zout.
5. Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schotel (met de kopjes allemaal naar een kant). Giet een deel van de saus erover en geef de rest van de saus apart erbij.
6. Is de saus eerder klaas dan de asperges gaar, houd deze dan warm – onder vrij regelmatig kloppen – op een theelichtje.