Recept
Aardperensoep
Ingrediënten
600 gram aardperen ongeschild
1 grote ui fijngesneden
2 eetlepels plantaardige olie
2 knoflooktenen fijngesneden
3 tomaten ontveld en fijngesneden
ruim een liter bouillon
peper en zout
het sap van een halve citroen
Bereidingswijze
- Schil de aardperen
- Neem een grote pan. Bak de ui in de olie tot de ui zacht is
- Voeg knoflook toe en bak die mee tot je hem ruikt
- Doe de tomaten erbij en roerbak die 5 minuten mee
- Voeg dan de aardperen toe en de bouillon, wat zout en peper naar smaak erbij
- Laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de aardperen zacht zijn
- Pureer tenslotte de aardperen grof met een puree-stamper en voeg het citroensap erbij.
(Bron: De Joodse keuken, Claudia Roden, Den Haag 1998)