De Moestuin

Recept

Marokkaanse tajine met Yacon en pompoen

 

Marokkaanse tajine met Yacon en pompoen

Ingrediënten voor 2 personen

 

 

1 ui

1 teentje knoflook

Pakje tajine

250gr Yacon

1 Pompoen

160 gram parelcousous

 Blikje tomatenblokjes

 

Bereidingswijze

 

  • Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1cm, de schil kan je laten zitten of desgewenst eraf halen. Schil dan de yacon met een dunschiller en snijd deze ook in blokjes van 1cm.

 

  • Snijd de ui in stukjes en bak deze een paar minuten in olie op laag vuur in een (hapjes)pan. Snijd de knoflook fijn en bak deze kort mee, en voeg dan het kleine zakje van de Tajine mix toe en bak deze mee zodra het begint te ruiken. de pompoen en yacon toe en bak deze 5 min mee.

 

  • Voeg dan de pompoen, yacon, tajine curry, de tomatenblokjes en 200ml water toe aan de pan, en laat het geheel 30min op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Schep af en toe om om aanbranden te voorkomen.

 

  • Kook dan de parelcouscous in 10 minuten gaar in ruim, lichtgezouten water. Giet daarna af.

 

 

  • Serveer de parelcouscous op een bord met daarnaast de marokkaanse stoof en eventueel een lepel yoghurt en verse kruiden. Eet smakelijk!