Recept
Bakplaat met geroosterde aardpeer, pompoen, rozemarijn, feta en hazelnoten
Ingrediënten
600gr Aardpeer
1 oranje Pompoen
2 Rode ui
4 Teentjes knoflook
Twee takjes Rozemarijn
Feta blok
Handje hazelnoten
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of maak gebruik van een grote ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de ui in grove stukken, de aardpeer in kwartjes en de pompoen in blokjes en mix op de bakplaat. Gooi hier een flinke scheut olijfolie overheen en wees niet zuinig met zout en peper. Voor de liefhebber; voeg een eetlepel balasmicoazijn toe voor een lichte kristallisering van de groenten.
-
Leg de knoflookteentjes en takje rozemarijn op de bakplaat erbij. De rozemarijn zorgt voor een heerlijke geurige smaak en de knoflook zal op deze manier poffen. Doe de bakplaat in de oven voor ten minste 30 minuten en schep af en toe door.
-
Voeg het laatste kwartier verkruimelde feta toe en de hazelnoten toe
-
Serveer vervolgens in diepe borden en knijp de teentjes knoflook uit om door de maaltijd te mixen. Eet smakelijk!