De Moestuin

Recept

Romige spaghetti met courgette en cherrytomaatjes

Ingrediënten

2 courgettes

twee grote handen vol cherrytomaatjes

500 gram spaghetti

2 pakjes haverkookroom

40 gram geschaafde amandel

1 citroen

2 teentjes knoflook

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakjes en gril samen met de cherrytomaatjes op een bakplaat (of eventueel een grillpan) in ongeveer 20 minuten

 

  • Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.

 

  • Hak de knoflook fijn en bak 1min in een grote koekenpan in wat olijfolie. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en bestrooi ruim met zout en peper. Voeg het pakje haverroom toe en laat op laag vuur even inkoken.

 

  • Bak de geschaafde amandel op in een droge koekenpan op laag vuur voor een paar minuten

 

  • Voeg de gegrilde courgette en tomaatjes toe aan de romige pasta. Pers een halve citroen uit boven de pan, of eventueel meer naar smaak. Serveer met de geschaafde amandel.