Recept
Tomatenrisotto met geitenkaas en gehakte amandelen
Ingrediënten
1 ui
250 gram tomaten
1 bakje cherrytomaten
150 gram risottorijst
Blokje bouillon
Teentje knoflook
Geitenkaas
Handje Amandelen
Bereidingswijze
- Snijd de ui en stukjes en hak het teentje knoflook fijn, en fruit deze in wat olie in een hapjespan of wokpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
-
Los het bouillonblokje op in 500ml water en voeg deze toe aan de pan. Snijd de losse tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.
- Als je een grillpan hebt, zet deze dan op het vuur en grill cherrytomaatjes tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Mocht je deze niet hebben bak de cherrytomaatje dan in een klein beetje olie tot ze een beetje gaan blakeren.
- Neem de risotto van het vuur. Roer ⅔ van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en eventueel de basilicumblaadjes erover. Eet smakelijk!