De Moestuin

Recept

Geroosterde spitskool met hazelnoten en een friszure komkommersalade met pit

Ingrediënten

1 spitskool

1 komkommer

1 rode ui

1 pepertje

Hazelnoten

Gember

Teentje knoflook

Olijfolie

Azijn

Suiker

Zout en peper

 

Optioneel:

Sesamolie

Honing

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 4 gelijke kwarten. Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Rooster de kool in 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat, en doe eventueel wat honing op de spitskool.
  •  Mix voor de dressing in een kommetje 2 el azijn, 2 el olijfolie en eventueel 1 el sesamolie met een tl suiker of honing. Snijd de gember en knoflook fijn en voeg toe aan de dressing.
  •  Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes en de ui in dunne halve ringen. Mix met de dressing en laat marineren zolang de spitskool nog aan het roosteren is.
  •  Serveer de geroosterde spitskool met hazelnoten op een bord met daarnaast de salade. Snijd eventueel het pepertje fijn of in dunne ringen voor wat extra pit. Eet smakelijk!