De Moestuin

Recept

Gerookte makreel met paddestoelen en rettich

Ingrediënten

1 rettich

1 citroen

1 bakje kastanjechampignons

1 bosje peterselie

1 gerookte makreel

zout.

 

Bereidingswijze

  • Koop een gerookte/gestoomde makreel, ontdoe van vel en graten, doe de vis in een schaal
  • Doe een halve liter water in een pannetje, voeg van het sap van 1 citroen driekwart toe aan het water en breng aan de kook
  • Hou de rest van het sap apart
  • Maak driekwart bakje kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes
  • Doe de champignons 3 tot 4 minuten in het kokende citroenwater. Schep ze eruit en laat uitlekken
  • Rasp vier eetlepels rettich
  • Hak twee eetlepels peterselie fijn
  • Meng de paddestoelen en de rettich door de vis
  • Sprenkel de rest citroensap erover en strooi er nog een beetje zout over. Nog eens mengen. Meng tenslotte de peterselie erdoor
  • Geef er rijst bij .