Recept
Gerookte makreel met paddestoelen en rettich
Ingrediënten
1 rettich
1 citroen
1 bakje kastanjechampignons
1 bosje peterselie
1 gerookte makreel
zout.
Bereidingswijze
- Koop een gerookte/gestoomde makreel, ontdoe van vel en graten, doe de vis in een schaal
- Doe een halve liter water in een pannetje, voeg van het sap van 1 citroen driekwart toe aan het water en breng aan de kook
- Hou de rest van het sap apart
- Maak driekwart bakje kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes
- Doe de champignons 3 tot 4 minuten in het kokende citroenwater. Schep ze eruit en laat uitlekken
- Rasp vier eetlepels rettich
- Hak twee eetlepels peterselie fijn
- Meng de paddestoelen en de rettich door de vis
- Sprenkel de rest citroensap erover en strooi er nog een beetje zout over. Nog eens mengen. Meng tenslotte de peterselie erdoor
- Geef er rijst bij .